Lahden Urheilusukeltajat ry on perustettu vuonna 1967 ja kuulumme Sukeltajaliittoon.

Laitesukellus – Seuramme on sisäsuomalaiseksi seuraksi aktiivinen. Seuran jäsenet sukeltavat aktiivisesti ympäri vuoden virkistyssukelluksista tekniikkasukelluksiin. Jäättömällä kaudella Päijänteen viikkosukelluksista viikonloppu leireihin sisävesien järviltä kaivoksiin ja merelle laivojen hylkyihin. Talvikaudellasukellusten pääpaino on kaivoksissa ja Päijänteellä jääsukelluksessa. Aktiivisesta toiminnasta johtuen seuralla on hyvä ja monipuolinen kalusto kerhotiloineen. Laitteiden ja kaluston lainaus on mahdollista seuralaisille. Muita ajanvietteitä ovat muun muassa kesäkauden avajaiset ja tietysti myös pikkujoulut vietetään joukolla vuosittain.

Kattojärjestönä Jacques Cousteau`n perustama CMAS. Seuramme on Suomen ensimmäisiä sukellusseuroja.
Neljästä perustajajäsenestä seura on kasvanut vireän koulutus- ja seuratoiminnan ansiosta.
Seurassamme on mahdollista suorittaa CMAS*, CMAS**, CMAS***, CMAS Rescue (sukellusturvallisuus), CMAS Nitrox ja CMAS Technical Skills sukeltajakortti. CMAS* koulutusta järjestämme vuosittain ainakin yhden kurssin verran. Muita kursseja järjestetään tarpeiden mukaan. On myös mahdollista tutustua sukeltamiseen ns. introsukelluksella allasolosuhteissa erillisen sopimuksen mukaan.

Vapaasukellus on sukellusta ilman hengityslaitteita. Laji on harrastuksena monipuolinen ja tarjoaa monia mahdollisuuksia rennosta vapaa-ajan sukeltelusta aina kilpaurheiluun asti. Seurassamme harrastaa aktiivinen joukko vapaasukeltajia, jotka kokoontuvat ja harjoittelevat viikottaisilla hallivuoroilla. Pyrimme myös järjestämään aina ajoittain ja mahdollisuuksien mukaan AIDA-vapaasukelluskursseja.

Lahden seutu on kesällä oivallinen paikka vapaasukelluksen harrastamiseen. Vedet ovat lähellä ja oivallisia syvyyssukelluspaikkoja löytyy kohtuullisen matkan päästä. Kesäkaudella on mahdollista osallistua Asikkalassa Päijänteen Kinisselällä Freediving Team Finlandin järjestämille avovesileireille.

Tervetuloa aktiiviseen, iloiseen ja monipuoliseen sukellusseuraan!